HOVEDSIDE
 NORGE
 VERDEN
 SPORT
 ØKONOMI
 TEKNOLOGI
 LIVSSTIL
 HELSE
 VÆRET
 SPESIALER
 SØK

 Nyhetsoversikt
 Nyhetsbrev
 Kanal
 Info om CNN Norge
 Annonseinfo
 VG Nett
 CNN.com
  CNN-SIDER:
CNN Sider
 CNN INTERACTIVE:
 CNN International
 Video
 Audio
 Videoarkiv
 Søk
 ANNONSØRER:



 CNN.com
Cable News Network, Inc.,
A Time Warner Company.


© Verdens Gang

webmaster


 

Bush junior klager på «søppelmann»

28. mai 1999.
Publisert kl. 09:49.

COMPUTERWORLD -- En 29-åring i Massachusetts har oppnådd rekordbesøk på et nettsted som parodierer over presidentkandidaturet til George W. Bush - fordi Bush ønsker å få nettstedet stanset.

George Bush jr. Foto: Reuters
 

George W. Bush (sønn av den andre George Bush) er guvernør i Texas, hvor alt som kjent er veldig stort. Nå har oppmerksomheten om et nettsted som harselerer over presidentkandidaturet til guvernør Bush nådd Texas-størrelse, skriver Associated Press.

Kom.com

Bakgrunnen for nettkrangelen er at den 29 år gamle datakonsulenten Zack Exley i Massachusetts har opprettet et nettsted under domenenavnet «www.gwbush.com».

Exley reserverte domenet for flere måneder siden og har brukt det til et nettsted som harselerer over planene Bush (junior) har om å stille til presidentvalget i USA neste år.

Bush likte ikke denne ideen, og klaget Exley inn for «Federal Elections Commision» under påstanden av å være «en søppelmann».

Seks millioner kan ikke ta feil

Klagen har hatt sitt å si for besøkstallet på det angjeldende nettstedet. Parodinettstedet har hatt 6,5 millioner besøkende så langt i mai, mens den offisielle George W. Bush-hjemmesiden har hatt 30.000 besøkende i den samme perioden.

George Bush kunne hatt godt av å lytte til sin far George Bush, skriver Associated Press. Da Dana Carvey imiterte Bush senior, svarte Bush med å imitere den imiterende Carvey. I stedet klaget den unge Bush offentlig på parodien under en nyhetskonferanse forrige fredag.

- Det bør finnes grenser for frihet. Vi er klar over dette nettstedet, og den mannen er bare en søppelmann, sa Bush til pressen.

Mye bråk og bare tull

Parodinettstedet ligner på det offisielle, og det er der problemet ligger, ifølge kampanjeapparatet til Bush. Noen kan ta feil, heter det derfra.

Universitetsforskeren Larry Sabato ved University of Virginia sier på sin side at Bush har klart å lage stor ståhei av ingenting.

- Internett er fremdeles relativt ubetydelig, sier Sabato til Associated Press.

- De fleste [amerikanere] får sin politiske informasjon fra TV, aviser og magasiner, venner og familie. I den rekkefølgen, legger han til.
Nyhetsavisen Computerworld har skrevet denne artikkelen.


 

Tips en bekjent en du kjenner om denne artikkelen.

 
Eksterne lenker
OBS: Sidene vil åpnes i et nytt vindu

CNN Norge tar ikke ansvar for innholdet på de eksterne sidene.

Siste nytt