.







.

La Fura dels Baus comença a muntar L'Home del Mil·lenni.



.

L'Hospital de La Ribera presenta la seua pàgina web.



.

Demà la loteria.



.

Jocs de taula en pantalla.



.

Torna la novel.la per entregues, per Internet.



.

L'exposició Thyssen - Bornemisza , ara a la web.






Participa en el sorteig de 4 nous productes EPSON



La revolta de les joguines Ja fa dies que s'arrossega la història. eToys, el principal portal de joguines a la xarxa, va denunciar un col·lectiu d'artistes suïssos per haver enregistrat un domini massa semblant al seu: Etoy. El mes passat, un jutge de Los Angeles va obligar el grup artístic a desactivar el domini sota amenaça d'una forta multa, sense tenir en compte les dates d'alta a la base de dades de Network Solutions d'etoy.com (1995) i eToys (1997). Aquesta sentència ha irritat no sols col·lectiu de Zuric, sinó també diverses associacions de defensa de les ciberllibertats. És el cas de RTMark (pronuciat "art mark"), una web molt activa contra la prepotència de les grans multinacionals i autora, entre altres, del Barbie Liberation Front i la web paròdica del presidenciable George W. Bush. RTMark s'ha proposat ara "destruir eToys" amb l'organització d'un bloqueig de la seva web del 15 al 25 de desembre, dates crítiques pel que fa a vendes en plena temporada nadalenca. L'objectiu: fer baixar les accions de l'empresa al Nasdaq. Però no és l'única web contra eToys: eToys sucks, Toywar.com i Eviltoy.com també proposen el boicot a la casa de joguines.
Per acabar-ho d'embolicar, en una decisió unilateral Network Solutions ha decidit desconnectar el domini etoy.com del seu registre.

I Amazon també s'enfronta a un boicot internauta Problemes, també, per a Amazon. A la borsa americana s'especula amb la possibilitat que la gran llibreria d'Internet està cada vegada més atrapada en la pròpia burocràcia i resulta cada cop menys rendible. Però això, tot i ser important, pot ser poca cosa al costat de la campanya de boicot que un grup de pioners del llenguatge Linux acaba de desencadenar en contra seu. El grup l'encapçala Richard Stallman, president de la Free Software Foundation.
El motiu del boicot està en el fet que Amazon intenta patentar el seu mètode de compra. Els organitzadors del boicot entenen que aquesta pràctica és totalment contrària a l'essència d'Internet i que implicaria un greu precedent. Avui pràcticament totes les llibreries virtuals del món usen carrets de la compra i procesos semblants als que va instaurar en el seu moment Amazon. Podeu trobar el manifest contra Amazon de Richard Stallman en aquest article de Linux Today.
Amb tot això, Jeff Bezos, el president d'Amazon, ha estat nomenat fa unes hores Home de l'Any per la revista Time.

Fòrum: Linux

Jocs de taula en pantalla El gegant dels jocs de taula Hasbro, propietari de mítics títols com ara Monopoly, Cluedo i Risk, té ganes de potenciar el seu portal Games.com, basat en els jocs d'entreteniment i acabat de presentar amb el seu soci Go2Net. La manera triada per fer-lo atractiu a curt termini és la "digitalització" dels grans jocs de la casa a través d'Internet. I l'operació ja té una data a l'horitzó: la primera meitat del 2000. Hasbro vol mesurar el pes dels jocs tradicionals de taula en un camp dominat per una altra mena de jocs, els electrònics o videojocs, en constant (r)evolució. La nova web permetrà als fans del Monopoly compartir la seva passió en línia, a més de disposar de xats, botigues virtuals i altres opcions pròpies dels portals. En aquest projecte, Go2Net s'encarregarà del suport tecnològic.

 



.

DupeLocater, és una petita utilitat gratuïta per detectar arxius d'imatges o de qualsevol extensió, repetits i gestionar-los (moure de lloc, eliminar-los).





.

AutoTextTyper, versió 1.2.1, és un plugin del menú contextual que permet afegir-hi, de manera fàcil i ràpida, els textos més utilitzats i comuns.




.

CapsiChat, versió 0.21, és un servidor multiusuaris de xat que inclou registre, correu intern i un bulletin board>/I>.



Què penseu fer davant l'efecte 2000?

Penso acaparar diners i menjar, i no tocar l'ordinador
Penso que es produiran problemes informàtics importants, sobretot en grans sistemes i xarxes
Penso que hi haurà incidències incontrolables (ascensors, trens, metros, electrdomèstics...)
Penso fer vida normal i engegar l'ordinador i navegar per Internet com sempre
Què és això de l'efecte 2000?

Resultats actuals





L'encriptador PGP obté el permís per ser exportat fora dels EUA La companyia Network Associates, autora del programa de xifrat i firma digital més utilitzat del món, ha anunciat que el Govern dels Estats Units ha atorgat una llicència per a la lliure exportació del PGP. Fins ara, cada versió del programa havia sortit dels EUA de sota mà, davant la negativa de Washington a permetre la divulgació d'un sistema d'encriptació que considerava massa potent. Segons l'últim butlletí Kriptópolis, els motius de la via lliure dels EUA a la difusió internacional del PGP, que va estar a punt de costar presó al seu creador el 1993, no són gaire clars.

Canvi d'adreça del Caliu El CAtalan LInux Users (Caliu) ha deixat la seva llarga adreça fundacional (http://teleline.terra.es/personal/xfb00001/) per una altra de més fàcil, http://caliu.upc.es, que penja del servidor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb tot, sembla que aquest no serà l'últim pas en el camí cap a un espai propi del grup a la xarxa. Recordeu que, paral·lelament, es pot arribar a la web del Caliu a través del redireccionador http2: http2//caliu.ct.

Secció de Nosaltres.Com: Linux
Fòrum: Linux


Un nou programa de facturació gratuït i en català En Joan Grabuleda informa des d'aquest missatge del fòrum de Macintosh de VilaWeb Informàtica que ha escrit un programa de facturació gratuït, per a Mac i en versió catalana i castellana. Amb el nom de Gestió de Factures, l'aplicació permet fer factures de manera senzilla i està adreçat a petites empreses. De moment, el programa només es pot trobar al CD-Rom que regala aquest mes de desembre la revista MacByte. Amb tot, és probable que més endavant es pugui descarregar també a través de la xarxa.

Fòrum: Macintosh

El Windows 2000 es posarà a la venda el 17 de febrer La nova versió del sistema operatiu de Microsoft es posarà a la venda el 17 de febrer. Així ho va anunciar ahir la companyia de Seattle, que ja ha donat les ordres a les seves fàbriques perquè comencin a empaquetar el producte. Windows 2000 substituirà l'actual edició de Windows NT i arriba amb més d'un any de retard sobre el calendari previst. Aquests endarreriments li van fer guanyar el premi Vaporware de l'any passat al producte més anunciat sense data de llançament concreta.
Per saber-ne més us recomanem aquestes webs:



La cursa dels xips continua La desaparició de l'anomenat bloc soviètic va comportar, de retruc, la desaparició de la guerra freda i, amb ella, l'aturada de diverses curses: l'armamentista, l'espacial... En una reedició a petita escala d'aquestes frenètiques persecucions entre potències per liderar el sector de la innovació, el gegant dels processadors Intel i el seu perseguidor immediat AMD ens estan oferint des de fa un cert temps una impagable cursa de xips per a la qual, de moment, no es preveu final. El llançament, fa tres setmanes, d'un xip Athlon d'AMD a 750 MHz no ha estat ben paït per Intel, ja que el relegava a la segona posició del sector en el pas al tercer mil·lenni. Per aquest motiu, en un esforç no previst (si més no oficialment), la històrica companyia de Silicon Valley ha anunciat que dilluns presentarà en societat un Pentium III Coppermine a 800 MHz, juntament amb el de 750 MHz, que s'avança dos mesos a la data de llançament prevista. El truc està, però, que aquests processadors es faran públics dilluns als fabricants de PC, els quals tenen un període de temps per comprovar-ne l'eficàcia. O sigui, que no cal córrer cap a les botigues d'informàtica perquè no arribaran a les seves prestatgeries fins al febrer o al març. Una victòria simbòlica per a Intel que demostra, alhora, la pressió que viu en aquests moments el gegant dels xips per conservar el seu liderat al seu propi mercat.

El domini .eu ja es ven, malgrat que no està aprovat Avançant-se als esdeveniments, l'empresa anglesa IDR especialitzada en el registre de noms de domini ha preparat una pàgina des d'on es poden preenregistrar dominis amb el sufix .eu, corresponent a Europa. El curiós, però, és que la mateixa Comissió Europea encara no ha aprovat aquest domini, ni ha establert com es gestionarà ni qui el podrà utilitzar. Amb tot, per 100 lliures IDR es compromet que les peticions que se'ls facin es transferiran a la futura base de dades oficial del domini .eu quan es posi en marxa.

Alertes sobre virus del 2000 per correu El compte enrere cap a l'efecte 2000 i les seves conseqüències continua aportant més novetats. Una de les últimes i més innovadores és la que s'ha empescat Y2K Virus, un servei gratuït de l'empresa Trend Micro que oferirà als usuaris de PC, del 29 de desembre al 4 de gener, la possibilitat de rebre cada dia a través d'e-mail un butlletí d'alerta sobre els possibles virus lligats al canvi de mil·lenni. A més a més, el servei aplega a la seva web eines de franc per detectar i eliminar virus relacionats amb el 2000.


Nom: Carter
URL: http://www.rebost.net/educacio_llengues.htm#Carter
Mida: 740.231 octets
Plataforma: Windows 95/98/NT
Puntuació: 3 de 5
Llicència: Domini públic
Descripció: Aquest programa us permet treballar en els conceptes de comunicació i correu durant el procés d'aprenentatge de llegir i escriure dels nens petits. Es caracteritza per la possibilitat de configurar bústies personalitzades facilitant l'intercanvi (enviar i rebre) de textos i dibuixos.

Aquest espai oferirà cada setmana un programa recomanat en català i és fruit de la col·laboració entre El Rebost i VilaWeb Informàtica.