.







.

La Fura dels Baus comença a muntar L'Home del Mil·lenni.



.

L'Hospital de La Ribera presenta la seua pàgina web.



.

Demà la loteria.



.

Jocs de taula en pantalla.



.

Torna la novel.la per entregues, per Internet.



.

L'exposició Thyssen - Bornemisza , ara a la web.






Participa en el sorteig de 4 nous productes EPSON



Crítiques contra la web de la Grossa de Nadal A finals de la setmana passada, l'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat (ONLAE) va anunciar la creació d'una web especial (http://onlae.terra.es) per seguir el sorteig més esperat de l'any, el de la Grossa de Nadal, que se celebra avui. Tal com va destacar ">dilluns l'edició electrònica d'El Mundo, és força sorprenent que un organisme de l'Estat com l'ONLAE hagi penjat la seva pàgina en un portal (Terra) d'una companyia privada com Telefónica i, encara més, que a la mateixa web aparegui el nom del servidor que allotja la pàgina. Pel que sembla, Terra va oferir gratuïtament l'allotjament de la pàgina amb vista de l'enorme nombre de visites que absorbeix l'organisme durant el sorteig i que, malgrat que fonts del portal no ho han sabut confirmar, podrien acabar comptabilitzades en les xifres globals de Terra a l'OJD. Els responsables de l'ONLAE van admetre ahir mateix a El Mundo l'error d'haver inclòs l'adreça de Terra com a servidor oficial del sorteig.

Els més baixats del 1999, segons Cnet La principal publicació en línia d'informació al voltant de les noves tecnologies, Cnet, ha fet càlculs sobre els deu programes de PC més descarregats de l'any que estem a punt de tancar en el seu servidor Download.com, i n'ha sortit una llista de "Top 10" encapçalada pel sistema de missatgeria instantània ICQ, comprat per AOL. Seguidament, i per aquest ordre, hi ha les aplicacions següents: Winamp, WinZip, Webshots Desktop, Sonique, Netzip, Internet Explorer, CuteFTP, Netscape Communicator i GoZilla.

La Policia jubila la Berta Durant anys i panys, el sistema central de la Policia espanyola, conegut amb el nom de Berta, ha gestionat totes les dades de les més d'un milió de persones fitxades pels cossos policials de l'Estat. Des de fa un cert temps, però, els seus responsables van començar a pensar en la possibilitat de jubilar aquest sistema, cada vegada més obsolet i amb menys capacitat operativa. El resultat, després de quatre anys i més de 5.000 milions invertits en la renovació informàtica, ha estat el naixement de la Clara, el nou servidor de la Policia amb 5.200 Mb de RAM i 2.500 Gb de disc, que deixen molt enrere les 480 Mb de memòria i les 190 Gb de disc de què disposaven les quatre unitats centrals de la Berta. El nou sistema haurà de demostrar ben aviat les seves capacitats, amb l'arribada d'aquí a una setmana del temut efecte 2000.

 



.

VCW Picture Searcher, versió 1.3, és una utilitat molt assequible per cercar tots els arxius d'imatges en format ICO,BMP,GIF i JPG, que es troben en el disc dur de l'ordinador.





.

Final Cut Pro Updater, versió 1.2.1, optimitza els resultats i l'estabilitat del sistema alhora que corregeix els bugs.




.

Icecast, versió 1.3.0, és un sistema de difusió per Internet basat en la tecnologia MPEG. Es pot adaptar, gairebé plenament, a Shoutcast.



Què penseu fer davant l'efecte 2000?

Penso acaparar diners i menjar, i no tocar l'ordinador
Penso que es produiran problemes informàtics importants, sobretot en grans sistemes i xarxes
Penso que hi haurà incidències incontrolables (ascensors, trens, metros, electrdomèstics...)
Penso fer vida normal i engegar l'ordinador i navegar per Internet com sempre
Què és això de l'efecte 2000?

Resultats actuals





AOL supera la xifra dels 20 milions de subscriptors Demostrant una vegada més que continua sent intractable pel que fa a nombre d'usuaris, America Online (AOL) va celebrar simbòlicament divendres passat la superació d'una xifra fa pocs anys impensable: 20 milions de clients. El gegant nord-americà de l'accés a Internet, amb filials en 15 països de tot el món, continua sumant usuaris en paral·lel al creixement exponencial d'Internet. Segons les dades de la mateixa companyia, el darrer milió de subscriptors s'ha obtingut en un parell de mesos, i els 10 milions últims, en dos anys.

Un 'Geocities' per a pàgines WAP Això és el que es proposa, de moment només en intencions, la pàgina alemanya Hoiley.com, amb l'anunci d'un servei d'allotjament gratuït de "wap-pages" (o webs en format WAP) accessibles a través d'aparells i telèfons mòbils de tercera generació. La companyia, nascuda el juny passat a l'anomenat Europilicon Valley (Düsseldorf), assegura que a partir del gener vinent oferirà per primer cop la possibilitat als internautes de crear la seva pàgina personal en format WML i allotjar-la als seus servidors, un servei que en l'àmbit de la WWW han ajudat a popularitzar empreses com ara Geocities.

Secció de Nosaltres.Com: Internet mòbil. Adreces WAP

Adobe posa un peu a Linux La companyia de San Jose Adobe Systems, especialitzada en programes per a l'edició en suport digital, no es vol quedar despenjada de l'onada d'empreses del sector que han anunciat passos cap a Linux. Això és el que es pot despendre del llançament de la versió Linux de l'Adobe FrameMaker i de la pròxima aparició de l'Acrobat Distiller durant el primer trimestre de l'any que ve, que s'afegeixen a la versió gratuïta ja existent per al sistema alternatiu de l'Acrobat Reader. L'interès mostrat recentment per grans companyies del sector informàtic pel sistema operatiu ideat per Linus Torvalds es deu, en part, als espectaculars resultats obtinguts per companyies lligades a Linux després d'entrar a borsa, com ara Red Hat i VA Linux.

Canvi d'adreça del Caliu El CAtalan LInux Users (Caliu) ha deixat la seva llarga adreça fundacional (http://teleline.terra.es/personal/xfb00001/) per una altra de més fàcil, http://caliu.upc.es, que penja del servidor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb tot, sembla que aquest no serà l'últim pas en el camí cap a un espai propi del grup a la xarxa. Recordeu que, paral·lelament, es pot arribar a la web del Caliu a través del redireccionador http2: http2//caliu.ct.

Secció de Nosaltres.Com: Linux
Fòrum: Linux


La revolta de les joguines Ja fa dies que s'arrossega la història. eToys, el principal portal de joguines a la xarxa, va denunciar un col·lectiu d'artistes suïssos per haver enregistrat un domini massa semblant al seu: Etoy. El mes passat, un jutge de Los Angeles va obligar el grup artístic a desactivar el domini sota amenaça d'una forta multa, sense tenir en compte les dates d'alta a la base de dades de Network Solutions d'etoy.com (1995) i eToys (1997). Aquesta sentència ha irritat no sols col·lectiu de Zuric, sinó també diverses associacions de defensa de les ciberllibertats. És el cas de RTMark (pronuciat "art mark"), una web molt activa contra la prepotència de les grans multinacionals i autora, entre altres, del Barbie Liberation Front i la web paròdica del presidenciable George W. Bush. RTMark s'ha proposat ara "destruir eToys" amb l'organització d'un bloqueig de la seva web del 15 al 25 de desembre, dates crítiques pel que fa a vendes en plena temporada nadalenca. L'objectiu: fer baixar les accions de l'empresa al Nasdaq. Però no és l'única web contra eToys: eToys sucks, Toywar.com i Eviltoy.com també proposen el boicot a la casa de joguines.
Per acabar-ho d'embolicar, en una decisió unilateral Network Solutions ha decidit desconnectar el domini etoy.com del seu registre.

I Amazon també s'enfronta a un boicot internauta Problemes, també, per a Amazon. A la borsa americana s'especula amb la possibilitat que la gran llibreria d'Internet està cada vegada més atrapada en la pròpia burocràcia i resulta cada cop menys rendible. Però això, tot i ser important, pot ser poca cosa al costat de la campanya de boicot que un grup de pioners del llenguatge Linux acaba de desencadenar en contra seu. El grup l'encapçala Richard Stallman, president de la Free Software Foundation.
El motiu del boicot està en el fet que Amazon intenta patentar el seu mètode de compra. Els organitzadors del boicot entenen que aquesta pràctica és totalment contrària a l'essència d'Internet i que implicaria un greu precedent. Avui pràcticament totes les llibreries virtuals del món usen carrets de la compra i procesos semblants als que va instaurar en el seu moment Amazon. Podeu trobar el manifest contra Amazon de Richard Stallman en aquest article de Linux Today.
Amb tot això, Jeff Bezos, el president d'Amazon, ha estat nomenat fa unes hores Home de l'Any per la revista Time.

Fòrum: Linux

Jocs de taula en pantalla El gegant dels jocs de taula Hasbro, propietari de mítics títols com ara Monopoly, Cluedo i Risk, té ganes de potenciar el seu portal Games.com, basat en els jocs d'entreteniment i acabat de presentar amb el seu soci Go2Net. La manera triada per fer-lo atractiu a curt termini és la "digitalització" dels grans jocs de la casa a través d'Internet. I l'operació ja té una data a l'horitzó: la primera meitat del 2000. Hasbro vol mesurar el pes dels jocs tradicionals de taula en un camp dominat per una altra mena de jocs, els electrònics o videojocs, en constant (r)evolució. La nova web permetrà als fans del Monopoly compartir la seva passió en línia, a més de disposar de xats, botigues virtuals i altres opcions pròpies dels portals. En aquest projecte, Go2Net s'encarregarà del suport tecnològic.


Nom: Carter
URL: http://www.rebost.net/educacio_llengues.htm#Carter
Mida: 740.231 octets
Plataforma: Windows 95/98/NT
Puntuació: 3 de 5
Llicència: Domini públic
Descripció: Aquest programa us permet treballar en els conceptes de comunicació i correu durant el procés d'aprenentatge de llegir i escriure dels nens petits. Es caracteritza per la possibilitat de configurar bústies personalitzades facilitant l'intercanvi (enviar i rebre) de textos i dibuixos.

Aquest espai oferirà cada setmana un programa recomanat en català i és fruit de la col·laboració entre El Rebost i VilaWeb Informàtica.