En waar let je op als je op een webpagina komt die je niet kent?

url, email, toon, context.

 

Url:

.com = commercieël. Dat betekent dat je deze informatie behandeld als juist en controleerbaar terwijl je beseft dat er iets verkocht moet of gaat worden, waarbij altijd selectieve informatie worden gegeven.

.edu = educatie, scholen, universeiten.

.org = non profit, stichtingen.

meer ->

nog meer ->

 

Email

 

Is er een auteur vermeldt op de pagina's? Ja, in orde, bij twijfel: mailen. Nee: de informatie gebruiken die je wilt gebruiken met vermelding van de onzekerheid over de bron.

 

Toon:

 

Er is een soort van netiquette in webdesign. Zo maken pagina's van hackers bijna altijd gebruik van wit op zwarte tekst. Bedrijfspagina's zien er ook vaak heel herkenbaar uit. RTMARK maakt daar vruchtbaar gebruik van.

 

Context:

 

Uiteindelijk bepaalt je eigen kennis en ervaring wat je kan gebruiken als productieve informatie in je redenering en argumentatie. Dat betekent dat diegenen die nu het beste informatie op het internet en in de reële wereld kan plaatsen, kan linken, met elkaar in verband kan brengen, dat die de grenzen van het debat kan bepalen. Dat is de beste plaats. Dat betekent dat diegenen die een grote algemene interesse hebben en een passie voor een specifiek deelgebied het beste voldoen aan deze eisen die de nieuwe economie en het nieuwe politieke beleidsdenken stelt.

Context: ->

Lees hier verder: ->