Dé oplossing tegen hinderlijk nadruppen! Nieuw: de afneembare penis
Richard Nixon
In ’De kracht van de macht’, een reeks portretten van politieke machthebbers die deze vrijdag van start gaat, tracht Canvas de complexe persoon van Richard Nixon te ontleden. De gefrustreerde comeback president die in 1960 nipt de duimen moest leggen tegen John F. Kennedy, maar in 1968 tot ieders verbazing wél president werd, zal voor altijd herinnerd worden wegens zijn paranoia, zijn fatale rol in de Vietnam-oorlog en de overdreven ijver van zijn stafmedewerkers, die hun toevlucht namen tot spionage en sabotage om zijn herverkiezing in ’72 te verzekeren. Tricky Dicky hielp het Watergate-schandaal mee in de doofpot te stoppen en dat zou hem uiteindelijk het presidentschap kosten. The Richard Nixon Audio Archive, Watergate.info en Revisiting Watergate zijn enkele uitstekende Nixon-bronnen op het internet.
The Yes Men
The Yes Men noemen zichzelf communicatieguerrillero’s: ze infiltreren op officiële bijeenkomsten van de commerciële grootmachten van deze wereld om er hun antiglobalistische boodschap aan de man te brengen of om achteraf verlag uit te brengen van wat er zich achter de gesloten deuren afspeelt. In mei van dit jaar vermomde een Yes Man zich als een woordvoerder van de World Trade Organisation: op een boekhoudersbijeenkomst in Sydney maakte hij bekend dat de WTO ontbonden zou worden. De TRO (Trade Regulatory Organisation) die de organisatie moest vervangen, zou de toegenomen armoede en ongelijkheid gaan bestrijden die het gevolg waren van de geliberaliseerde wereldhandel. Eerder overtuigden andere Yes Men enkele textielbaronnen ervan dat het toedienen van elektroshocks de productiviteit van de arbeiders stimuleert. En voor een studentenplubliek hielden ze een lezing over de honger in de derdewereldlanden: fastfood bleek de ideale oplossing voor het probleem.
The Jacky Touch
Het valt ons op dat we de laatste tijd alsmaar vaker voorbijgereden worden door auto’s die de robuustheid van terreinwagens combineren met het metallic koetswerk en crèmekleurige interieur van een luxeauto. Vinden de bestuurders van zulke wagens dan dat onze autostrada’s in zo’n erbarmelijke staat zijn? Op de E-40 viel het deze morgen nochtans reuze mee, qua bulten en putten. Het valt dus te vrezen dat de bezitters van dergelijke sports utility vehicles - big dick mobiles plegen wij ze in huiselijke kring weleens te noemen - menen dat ze met hun stevige bolides veiliger over de wegen kunnen scheuren. De andere weggebruikers zouden wel gek zijn om zich niet als de bliksem uit de voeten te maken als er weer zo’n kolos op brede banden komt aangeracet. Op The Jacky Touch staan de meest afzichtelijk gecustomizede wagens verzameld. De site is Franstalig, maar u moet zelf geen François heten om te kunnen genieten van de foto’s met goudkleurige fluwelen binnenbekledingen, wulpse dames op motorkappen of laag-bij-de-grondse spoilers.
Florence Foster Jenkins
Florence Foster Jenkins was een rijke Amerikaanse bankiersdochter die rond de eeuwwisseling de New Yorkse beau monde onveilig maakte. Dat laatste mag u zelfs letterlijk nemen, want de dame was een amateursopraan die geregeld een orkest afhuurde om voor een select publiek opera-aria’s te berde te brengen. Ze werd zo berucht wegens haar slechte en valse uitvoeringen dat ze er zelfs in slaagde Carnegie Hall vol te laten lopen voor een eenmalig concert. Niet dat ze zelf besefte dat de mensen voor een hilarisch avondje leedvermaak kwamen: gelach vatte ze op als een compliment, gejoel als jaloezie. Op The Glory (???) of the Human Voice kunt u haar kattengejank zelf aanhoren.
Air Guitar World Championships
Nee, dan liever het wereldkampioenschap luchtgitaar spelen: daarbij hóórt u de minder getalenteerde deelnemers tenminste niet vals spelen. Op de site van het Oulu Music Video Festival kunt u nog een inschrijvingsformulier invullen: hou er rekening mee dat u op 22 augustus zowel een zelfgekozen als een opgelegd nummer moet brengen. U mag wel kiezen of u de elektrische dan wel de akoestische luchtgitaar omgordt.
Limbs and Things
Hebt u er al ooit bij stilgestaan dat dokters en chirurgen tijdens hun opleiding ingrepen en onderzoeken moeten inoefenen? We kunnen ons voorstellen dat de proefkonijnen dun gezaaid zijn - zou ú een puistige student geneeskunde uw rectum laten beroeren? - en het bestaan van een bedrijfje als Limbs and Things is dus helemaal niet zo vreemd als het op het eerste gezicht lijkt. Op de site kunt u hun namaaklichaamsonderdelen - levensechte borsten, ingegroeide teennagels en demonteerbare mannelijke geslachstorganen - bekijken. Louter voor educatieve doeleinden, dat spreekt!
Amit Bar
Heel wat esthetischer dan een plastieken achterste zijn de naakten van fotograaf Amit Bar. De naar Nederland uitgeweken Israëliër fotografeert zowel beschilderde lichamen als sobere zwart-witnaakten. Op Amit Bar Fine Art Photography kunt u ze samen met zijn kinderportretten en landschappen bewonderen.

©&® 2000:HUMO, The Wild Site
Updated:

  E-Mail Bobje